realme 13 Pro+’ın Tasarımı ve Tüm Özellikleri Şimdiden Sızdırıldı

Uygun fiyatlı telefonlarıyla ülkemizde de öne çıkan markalardan biri olan realme, çok yakında ürünlerine iki yeni cihaz daha ekleyecek. Şirketin amiral gemisi telefonları olacak bu modeller, 13 Pro ve 13 Pro+ olarak karşımıza çıkacak.

Cihazlar için heyecanlı bekleyiş devam ederken bugün Plus modelle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cihaz, Çin’de bulunana sertifikasyon sitesi TENAA’da listelendi. Bu da özellliklerinin ve tasarımının ortaya çıkmasını sağladı.

realme 13 Pro+ neler sunacak?

Sızan fotoğraflara göre realme 13 Pro+, arka tarafında ortada bulunan yuvarlak ada içine yerleştirilmiş üçlü kamera kurulumuyla gelecek. Bu konuda önceki nesilden biraz farklı. Ancak öne baktığımızda tıpkı selefi gibi delikli ve kavisli ekran tasarımına sahip olduğunu göreceğiz.realme 13 Pro+’ta 1080×2412 çözünürlükte 6,7 inçlik bir OLED ekran yer alacağını da söyleyelim. Boyutları 161,3 x 73,9 x 8,2 mm, ağırlığı ise 190 gram olacak.

Cihazın işlemcisinde ise beklenenden farklı bir tercih yapılmış. Önceki sızıntılarda Snapdragon 7s Gen 3 ile geleceği söylenmişti. Ancak TENAA listelemesi, Snapdragon 7s Gen 2 kullanılacağını gösterdi. Tabii ki Çin’de farklı, diğer pazarlarda farklı çiple gelebileceğini unutmamak gerekiyor. RAM tarafında 6/8/12/16 GB seçenekleri, depolamada ise 128 GB’tan 1 TB’a kadar çıkan opsiyonları göreceğiz.

Yapay zekâ ile donatılmış kamera özellikleriyle gelmesi beklenen cihazın arkasında 50 MP, 8 MP ve 50 MP olmak üzere üç sensör yer alacak. Önde ise 32 MP’lik bir selfie kamerasıyla karşılaşacağız. Ana sensörün Sony Lytia LYT-701 olacağı söyleniyor. 80W desteğe sahip 5050 mAh bataryayı da unutmayalım.

realme 13 Pro+ hakkında bildiklerimiz bu kadar. Sızıntıdan telefonun oldukça iddialı özelliklerle gelebileceğini görebiliyoruz. Resmî çıkış tarihi henüz belli değil. BU ayın sonlarına doğru Çin’de tanıtılabileceği söyleniyor. Sonrasında dışına çıkacağını da tahmin etmek yanlış olmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir